Viral Video Ledakan Smartphone Xiaomi Redmi Note 4 di India

Viral Video Ledakan Smartphone Xiaomi Redmi Note 4 di India
Xiaomi Redmi Note 4X. (Sumber: gizmochina.com)


ViralNetTV.com - Sebuah video peristiwa letupan telefon pintar Xiaomi Redmi Note 4 di India ramai dibicarakan warga net di media sosial. Tidak hanya pada masa ini alat Xiaomi mengalami letupan. Namun sebelum ini, sudah ada tragedi Xiaomi Mi 4i dan Mi Band 2.

Kejadian meledaknya Xiaomi Redmi Note 4 pada 17 Juli 2017 yang lalu ini terekam CCTV di kedai handphone yang bernama poorvika.

Perlu kita ketahui bahwa, poorvika merupakan kedai rasmi telefon pintar Xiaomi di India.

Telefon pintar buatan China itu meletus ketika pekerja gerai cuba memasukkan kad SIM ke dalam smartphone itu. Tetiba saja ada semburan api yang muncul dari Xiaomi Redmi Note 4. Pekerja terkejut dan membaling smartphone itu, sedangkan pemilik telefon pintar seketika itu pun menjauhkan diri.

Seperti yang dilaporkan oleh laman berita teknologi Phone Radar, telefon pandai tersebut adalah varian dengan random access memory (RAM) sebanyak 3 Gigabait dan ingatan internal 32 Gigabait.

Sesudah insiden itu, Gerai poorvika ini langsung melapor kejadian letupan Xiaomi Redmi Note 4-nya kepada Xiaomi Service Center. Begitu pula empunya telefon pintar yang mengalami kejadian terus melaporkannya kepada polis. Namun, Xiaomi belum angkat bicara soal insiden ini.
close
==[ Klik disini 1X ] [ Close ]==